marți, 26 iulie 2016

Îngrijirea părului


Vara trebuie să acordăm o atenție deosebită părului , drept urmare am ales câteva măști benefice diferitelor tipuri de păr.


1. Mască  împotriva căderii parului 

Această mască de păr este recomandată persoanelor cu un păr fragil și rar.

Pentru prepararea măștii aveți nevoie de ulei de ricin având proprietatea de a stimula creșterea părului, prevenirea deteriorării acestuia și luptei împotriva scalpului uscat. Mierea va oferi stralucire și hidratare părului.
Într-un bol amestecați 4 linguri de miere și 2 de ulei de ricin, aplicați pasta obținută pe păr și lăsați să acționeze 30-40 de minute. Pentru rezultate deosebite recomand înfășu rarea părului în folie alimentară și deasupra foliei puneti un prosop. La final clătiți bine părul și spălați-l în mod obișnuit.

2. Masă  pentru par uscat și degradat

Această mască de păr este recomandată persoanelor cu păr uscat și degradat.

Pentru prepararea măștii aveți nevoie de miere,ulei de măsline și avocado.
Într-un bol amestecați 6 linguri de ulei de măsline, o linguriță de miere și o jumatate de avocado. Daca nu aveti avocado ,puteti folosi o banană. Pentru a nu ramane bucățele de fruct în păr , se recomandă mărunțirea acestora în blender. Se amestecă bine toate ingredientele apoi se aplică pe păr pasta obținută. Se lasă să acționeze 30 minute după care se spală bine părul.

3. Mască pentru părul gras

Lămâia este ingredientul de bază în preparerea acestei măști, aceasta împiedică secreția în exces a sebumului.
Pentru prepararea acestei măști aveți nevoie de 2 linguri de suc de lămâie, un galbenuș de ou și 3 lingurițe de miere. Se amesteca bine ingredientele, pasta obținută se aplică pe întreaga lungime a părului , se lasă să acționeze 30 de minute , după care se clătește bine.


4. Mască pentru hidratarea părului
Această mască este recomandată pentru un păr lipsit de strălucire, cu fire despicate și cu un aspect tern.Pentru prepararea acestei măști aveți nevoie de o lingură de miere, 2 gălbenușuri de ou, 2 linguri de ulei de măsline și 1 lingură de ulei de cocos. Masca se aplică pe părul umezit se lasă să acționeze 20 de minute, după care se clătește bine.Beneficiile acestei măști sunt proprietățile deosebite ale uleiului de măsline ( conține vitamina A și E), ale oului care repară părul deteriorat fiind bogat in vitamine și minerale și ale mierii care hidratează scalpul.

5. Masca pentru păr fragil


O mască pe bază de lapte miere este ideală pentru acest tip de păr. Pentru prepararea acestei măști amestecați 2 cești de lapte gras încălzit cu 2 lingurițe de miere. Dacă masca este prea subțire adăugați o banană. Aplicați pasta obținută uniform , masând bine părul și scalpul, lăsați să acționeze 20 de minute după care se clatește bine.
Sper că vă sunt folositoare aceste tratamente naturale pentru un păr sanătos și hidratat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu